Hoe populair is Aston Martin in Nederland?

Aston Martin in Nederland

Hoeveel rijden er precies rond en welke types staan er het meest op Nederlands kenteken?

In navolging van een lijstje met andere merken besloot ik ook maar even te kijken hoe het gesteld is met de Aston Martin-populatie van ons land. Momenteel zijn er maar liefst 1267 kentekens van Aston Martins bekend bij het RDW. Let wel, het gaat om kentekens die op dit moment in de database staan, het kan dus zijn dat daar nog een enkel exemplaar bij zit dat recent geëxporteerd of niet meer onder ons is. Verder heb ik mijn best gedaan de lijst zo compleet en correct mogelijk te maken, maar dat wordt mij door het RDW niet makkelijk gemaakt. Zo rijden er bijvoorbeeld een Aston Martin ‘D B S’ en ‘DV9’ rond in ons land. Al met al geeft het echter een goed beeld van de verhoudingen en de aantallen vallen zeker niet tegen!

Niet geheel tegen de verwachting in blijkt wel dat de nieuwere types verreweg het populairst zijn en dat het zoeken naar een klassieke Aston Martin bijna te vergelijken is met dat naar speld in een hooiberg. Opvallend is wel dat de vorig jaar geïntroduceerde DB11 nu al dertien maal op gele platen is gezet, terwijl de goedkoopste Aston ooit, de Cygnet, met 12 exemplaren juist weinig succesvol is gebleken. Tja, is het nu echt een goedkope Aston Martin of toch gewoon een wel heel erg dure Toyota…

 • V8 Vantage (inclusief N430): 292 kentekens
 • DB9: 270 kentekens
 • DB7: 181 kentekens
 • Vanquish (oud en nieuw type): 94 kentekens
 • DBS (oud en nieuw type): 69 kentekens
 • Rapide: 59 kentekens
 • DB2 en DB2/4: 35 kentekens
 • V8: 33 kentekens
 • V12 Vantage (inclusief GT12): 25 kentekens
 • Virage (oud en nieuw type): 20 kentekens
 • DB5: 20 kentekens
 • DB11: 13 kentekens
 • DB6: 13 kentekens
 • DB4: 12 kentekens
 • Aston Martin Lagonda: 12 kentekens
 • Cygnet: 12 kentekens