Aston Martin HyperCar Valkyrie

Aston Martin laat nieuwe beelden zien van 'hypercar' Valkyrie

Valkyrie08

Vanuit het Britse Gaydon presenteerde Aston Martin woensdag een reeks nieuwe beelden van de nieuwe hypercar Valkyrie. Het is voor het eerst dat de fabrikant ook het interieur van deze opvallende auto aan het publiek toont.

 

Samen met Red Bull Advanced Technologies en AF Racing werkt Aston Martin aan de Valkyrie, een hypercar waarvan vorig jaar juli de eerste beelden opdoken. Woensdag is de definitieve versie van de auto te zien.

De Valkyrie, die misschien nog wel het meest op een kruising tussen een Pagani Zonda en een Le Mans-racer lijkt, krijgt een stel kleine koplampen, een opvallend open bumper en een kleine koepel waarin het interieur zich schuilhoudt.

Aan de achterzijde heeft Aston Martin enkele wijzigingen doorgevoerd. De achterlichten krijgen een volledig andere vorm dan die van het prototype en lopen niet meer over de gehele breedte van de auto. Praktisch de volledige achterzijde is gereserveerd voor een kolossale diffuser, die een aanzienlijke hap uit het koetswerk neemt. De diffuser moet de neerwaartse kracht leveren waarmee de auto in de bochten aan het asfalt blijft kleven.

Elementen Formule 1

De vleugeldeuren geven toegang tot het interieur in de koolstofvezel monocoque waarop de Valkyrie is gebouwd. Aston Martin belooft een Formule 1-achtige zit, en dat betekent languit zitten met de benen iets omhoog gericht.

Verder zijn er vierpuntsgordels voor de bestuurder, die uitzicht heeft op een uitgekleed dashboard met slechts twee schermen en een F1-achtig stuurtje. Schakelen gaat middels knoppen op het afneembare stuur, waarop tevens via een OLED-scherm de meest essentiële informatie wordt weergegeven. Alles om afleiding te voorkomen, aldus Aston Martin.

Wegens het ontbreken van een achterruit is een binnenspiegel niet aanwezig. In de flanken monteert Aston Martin camera's die dienstdoen als zijspiegels. Ze sturen omgevingsbeelden naar de nabij de A-stijlen geplaatste schermen in het interieur.

 

De Valkyrie krijgt een V12 die wordt gekoppeld aan één of meerdere elektromotoren. Het totaalvermogen moet op zo'n 1.000 pk komen te liggen, wat de pk-gewichtsverhouding op 1:1 brengt. Er worden slechts 150 Valkyries gebouwd.