Aston Martin motorleverancier in F1 vanaf 2021

Aston Martin vanaf 2021 waarschijnlijk motorleverancier formule 1

Aston Martin noemt het waarschijnlijk dat het bedrijf vanaf 2021 als motorleverancier zijn intrede maakt in de Formule 1. Eerder werd al bekend dat de Britse autofabrikant vanaf volgend jaar als titelsponsor van Red Bull Racing fungeert.

 

Het team van Max Verstappen gaat dan als Aston Martin Red Bull Racing door het leven. Het ligt voor de hand dat Aston Martin op termijn Renault vervangt als motorleverancier van de Oostenrijkse renstal.

Andy Palmer, directeur van Aston Martin, zegt tegenover de BBC dat zijn bedrijf door de aanstaande reglementswijziging in de Formule 1 een instap overweegt. Door de nieuwe regels worden de kosten en complexiteit van de motoren gereduceerd.

"Mijn voorstel aan het bestuur is van 'waarschijnlijk niet' omgeslagen naar 'waarschijnlijk wel'", aldus Palmer. Een deelname aan de Formule 1 zou Aston Martin een marketingplatform moeten bieden om meer auto's te verkopen.

Palmer heeft nog geen exact budget voor het Formule 1-project. "Maar het zal tientallen miljoenen gaan bedragen. Het is duidelijk dat ik het bestuur mee wil nemen op een avontuur. We bespreken dit elk kwartaal en ik probeer ze warm te maken voor de mogelijkheden."