Veiling James Bond-items levert recordbedrag op

Veiling James Bond-items levert recordbedrag op

19eee406-4588-11ed-8b82-0217670beecd

Een veiling met James Bond-memorabilia heeft woensdag bijna 6,9 miljoen pond (bijna 7,7 miljoen euro) opgeleverd. Dat is het grootste bedrag dat een James Bond-veiling tot dusver heeft opgeleverd, meldt veilinghuis Christie’s donderdag.

 

De spullen zijn aangeboden door EON Productions, het bedrijf dat de James Bond-films produceert, omdat James Bond 60 jaar bestaat. Het geld dat met de veiling is opgehaald gaat naar 45 goede doelen, waaronder UNICEF en het Rode Kruis.

De Bond-producten variëren van originele filmscripts en horloges tot auto’s. Zo heeft een replica van de Aston Martin DB5 waarin Daniel Craig rijdt in No Time To Die (2021) bijna 3 miljoen pond (zo'n 3,3 miljoen euro) opgebracht.