Aston Martin schroeft vermogen V12 op naar 820 pk

Aston Martin schroeft vermogen V12 op naar 820 pk

aston-martin-vanquish-v12-engine(1)

Het ziet er naar uit dat Aston Martin een veel krachtiger versie ontwikkelt van de nieuwe V12-motor die onder de motorkap van de toekomstige Vanquish zal zitten. Deze V12 debuteerde in de nieuwe DB11 en ontwikkelt momenteel 608 pk.

Met de DB11 heeft Aston Martin een vernieuwingsbeweging ingezet voor het ganse gamma. De DB11 was het eerste model dat werd aangedreven door de gloednieuwe 5,2 liter grote bi-turbo V12. De overige modellen zoals de Rapide S, de V12 Vantage en de Vanquish behouden voorlopig hun oude atmosferische 6,0 V12-motor maar daarin zal snel verandering komen.

Volgens de ingenieurs werden recent tests gedaan met een versie die tot 820 pk werd opgevoerd zonder in te boeten aan betrouwbaarheid. We mogen ons binnenkort wellicht aan een nog krachtiger variant verwachten onder de motorkap van de Vanquish-vervanger.