DB4 G.T. Continuation

Nieuw boek vertelt het volledige en fascinerende verhaal over the Aston Martin DB4 G.T. Continuation auto's

Dit nieuwe boek vertelt het complete en fascinerende verhaal van de Aston Martin DB4 G.T. Continuation auto´s.

“Aston Martin DB4 G.T. Continuation, history in the making”, geschreven door James Page.
Uitgegeven door Porter Press International; verschijningsdatum: februari 2019.
Hardcover, 24x28 cm, 128 blz., meer dan 100 foto’s, Engelse tekst.
Prijs: £ 40 (ca. € 48 - 50).

Dit boek neemt de lezer mee achter de schermen bij Aston Martin om getuige te zijn van de wederopstanding van de DB4 G.T., een van de begeerlijkste auto’s ooit geproduceerd. Toen het Britse merk in 2017 aankondigde dat het 25 Continuation exemplaren zou bouwen van dit model, dat oorspronkelijk tussen 1959 en 1963 in een oplage van 75 stuks werd gebouwd, kreeg auteur James Page exclusief toegang tot de belangrijkste mensen die betrokken waren bij het project en tot de Aston Martin Works fabriek in Newport Pagnell, waar de auto’s vormgegeven werden.

Het resultaat van dat exclusieve voorrecht is een compleet verhaal over de DB4 G.T. Continuation auto’s, hun authentieke techniek en de historische betekenis – hetgeen verklaart waarom deze auto’s voor 1.5 miljoen pond per stuk verkocht werden. De auteur beschrijft hoe de attentie voor de details voor absolute authenticiteit zorgt, en hoe de DB4 G.T. deelnam aan races in een periode met grote namen als Stirling Moss en Jim Clark. Een van de mooiste Aston Martins ooit, de DB4 G.T., was ook een van de fijnste auto’s van het merk met autosport in hun DNA.

Hoogtepunten uit het boek:

  • Het volledige verhaal van het DB4 G.T. Continuation project, van het geven van ‘groen licht’ tot het eindresultaat.
  • Diepte-interviews met de belangrijkste mensen die aan het project werkten, over de uitdagingen die overwonnen moesten worden om productie te herstarten.
  • Hoe het team van Aston Martin Works elke sectie van de auto aanpakt, van motor en versnellingsbak tot plaatwerk en binnen afwerking.
  • Een gedetailleerde analyse van de DB4 G.T., inclusief de race historie in de late 1950-er en eerste 1960-er jaren.
  • Het volledige verhaal van Aston Martin’s beroemde fabriek in Newport Pagnell, van Salmons Coachbuilders en Tickford, tot aan vandaag de dag.

Over de auteur:

James Page is een voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Classic & Sports Car. Hij levert nog altijd bijdragen aan dit en andere tijdschriften zoals Octane en Autosport, nu als freelanceschrijver. In 2017 was hij coauteur van een boek in de Porter Press ‘Great Cars’ serie over de Jaguar E-type Lightweight, door Peter Lumsden en Peter Sargent,

 

Richard van de Koppel