Welke Aston Martin treedt uit de schaduw van de DB5-filmauto?

Welke Aston Martin treedt uit de schaduw van de DB5-filmauto?

b6pxfmhas15e_wd640

Aston Martin is vorige week begonnen met de bouw van de zogeheten DB5 Goldfinger Continuation. Het gaat om een nieuw model op basis van de auto uit de James Bond-film Goldfinger. De DB5 is lang niet de enige Aston Martin uit de beroemde filmreeks, maar wel de bekendste. Komt er ooit nog een model dat uit de schaduw van de DB5 kan treden? Hieronder en lijstje met kandidaten.

Sinds zijn debuut in Goldfinger in 1964 is de Aston Martin DB5 niet meer weg te denken uit de filmreeks. De auto was vervolgens in verschillende films te zien, zoals Thunderball (1965), Tomorrow Never Dies (1997), Casino Royale (2006) en Skyfall (2012).

Daarnaast kwam de auto kortstondig in beeld in The World Is Not Enough (1999) en recentelijk in de film Spectre (2015). Ook in de aanstaande film No Time To Die is weer een prominente rol weggelegd voor de DB5.

Het is daarom geen verassing dat Aston Martin daar een slaatje uit wil slaan. De DB5 Goldfinger Continuation kost namelijk minimaal 2,75 miljoen pond (ruim 3 miljoen euro). De DB5 is echter zoals gezegd niet de enige Aston Martin die in de filmreeks gebruikt is, waardoor toekomstige generaties mogelijk een ander model zullen omarmen.

Klik hier om verder te lezen.